, Author


Když chceme opravit či opětovně natřít fasádu na domě, je jasné, že budeme potřebovat lešení. Bez něj se v tomto případě zkrátka neobejdeme. Ovšem vzhledem k jeho ceně je jasné, že se příliš nevyplatí, abychom jej kupovali, zvláště když existuje možnost jeho pronájmu. Existují firmy, které nám jej v případě potřeby za poplatek půjčí, a pro většinu z nás to bude o dost levnější. Je totiž potřeba si přiznat, že valná většina z nás jej nepoužívá pravidelně. O kolik levnější ale bude?

Abychom to zjistili, je dobré se podívat na ceník pronájmu lešení. Ten je samozřejmě u každé firmy jiný. Faktem však je, že není nijak snadné jej vytvořit. V podstatě by se dalo říci, že je nutné, aby každý z nás měl vlastní. Je totiž nutné vzít v úvahu určité okolnosti, které jsou u každého zákazníka jiné.

lešení okolo domu

Tou první a nejdůležitější je samozřejmě doba, po kterou budeme mít lešení zapůjčeno. To pak záleží na tom, k čemu jej konkrétně budeme potřebovat, a kolik lidí bude na daném projektu pracovat. Také je potřeba vzít v úvahu konkrétní podmínky – například v jarním počasí se nám bude pracovat lépe, a tedy i rychleji, než například v zimě. Podle toho tak odhadneme, na jak dlouho budeme lešení potřebovat.

lešení je občas potřeba i na panelák

Dále je zde velikost lešení. Zdaleka ne všechny domy jsou stejně velké, a ne vždy potřebujeme mít lešení na celou stěnu. V mnoha případech stačí jen část, a navíc leckdy jej nemusíme mít až do nejvyššího patra. Je pak pochopitelné, že čím menší potřebujeme, tím méně za něj zaplatíme.

Zapomenout nemůžeme ani na to, že existuje hned několik různých typů lešení, přičemž každý samozřejmě stojí jinou částku. Z nich si pak musíme vybrat ten, který nám bude nejvíce vyhovovat a bude nejlepší pro danou práci. I proto není tak snadné vytvořit jednotný ceník. Zdaleka nejlepší pak je, když si vše necháte předem spočítat, abyste potom nebyli nepříjemně překvapeni.