, Author


Děti jsou velmi tvárné. Jejich psychika i fyzická zdatnost se teprve utváří, a proto je vhodné právě v tento moment na děti správně působit. Zkrátka, jak se říká proutek se má ohýbat, dokud je ještě mladý. Tato věta má poměrně nepěkné konotace a jsou s ní spojeny nepříjemné představy. Někdy totiž měla znamenat také to, že dítě by se mělo vychovávat tvrdými metodami jen pro to, že se na něm nejvíce podepíší. Ovšem, toto by bylo jen zkratkovité vysvětlení. Dítě by mělo být formováno nejen negativním příkladem, bitím nebo výtkami, ale právě naopak. Na dítě můžeme působit jako kladný příklad.

skříň

Můžeme mu ukázat, že je možné vycházet se svým okolím po dobrém a že to ani není tak složité. Dítě bude napodobovat naše chování, ať už je dobré či nevhodné. Ale platí opravdu po všech stránkách. Takže je vhodné učit a vést k pohybu již od mala. Dítě je velmi ohebné a pružné a jakýkoliv pohyb stimuluje jeho organismus ke správnému růstu. Jsou tak podporovány růstové chrupavky, klouby se dostávají do správného postavení a svaly jsou tím způsobem správně posilovány. Dítě je tak schopno udržet správnou posturu. Pokud dítě bude aktivně sportovat již od mala, budou výsledky vidět ještě v dospělosti.

skříně

A hlavně, v dospělosti se pak drobné problémy, se kterými se od určitého věku začínáme potýkat, budou přicházet jednoduše později. Všechny úkoly, které nás v životě potkávají, jako jsou různé rekonstrukce, stavění vestavěné skříně nebo třeba tahání těžkých nákupů, budou jednodušší a bude pro Vás hračka je zvládnout. Pokud naši rodiče dbali na to, abychom se zlepšovali a zdokonalovali, pravděpodobně jsme z toho jako děti neměli radost. Štvalo nás, že nemáme svůj volný čas a že musíme plnit povinnosti. Je ale pravděpodobné, že za všechny tyto schopnosti, které jsme se tehdy naučili jsme doteď vděční.