, Author


Plánujete stěhování například začátkem května a chtěli byste jej uskutečnit na klíč? To znamená aby vám stěhováci i sbalili vaše věci, vše přestěhovali na nové místo a umístili do skříní i věci z krabic, uklidili po sobě a nainstalovali domácí spotřebiče a bytové doplňky? Takové služby jsou celkem běžné a mnozí lidé to řeší tak, že je pro ně přednější vzít si dovolenou a odpočívat. Vyhnou se tak stresu, který stěhování často provází, a dovolená v této době se může hodit jako odreagování od všedních starostí. Na dovolenou však nemusíte mířit k moři, pokud se chcete vyhnout stresu, a nezažívat stresovky na letišti při odbavování, anebo jízdou v autobusu na dlouhé vzdálenosti z Čech až k Jadranu, vydejte se spolu s námi do Českých Budějovic.

České Budějovice

A třeba vlastním či pronajatým autem, není to daleko a zajištěné ubytování vám jistě bude vyhovovat, protože se nachází na konci města na okraji parku Stromovka. Pobyt v penzionu v Českých Budějovicích v květnu bude nesmírně povzbudivý, co se týče výletů do přírody. V této době začíná všechno kvést a to se také projeví kolem vás na každém kroku. V květnu navíc není hlavní turistická sezóna, takže neočekávejte příval turistů, jak je tomu například v červenci a v srpnu. A kam se z Českých Budějovic vypravit?

Hluboká nad Vltavou

Mohli bychom vám doporučit Třeboňsko, je tu velmi mnoho hezkých zákoutí na hrázích rybníků a podél Lužnice a Nežárky. Třeboňsko je chráněná krajinná oblast a je to unikátní přírodní biotop, s nímž se jinde ve světě nesetkáte. Dále byste se mohli vypravit do Českého Krumlova a k hornímu toku Vltavy, krásné prostředí vás přivítá u přehrady Lipno, na Čertových proudech v Loučovicích a zajímavá jsou i místa na řece, jako je jez Herbertov, Rožmberk nad Vltavou, Nahořany, Zátoň, Rájov, Zlatá Koruna, zřícenina hradu Dívčí Kámen a obec Třísov s Keltským oppidem.