, Author


Jaký je váš opravdu nejoblíbenější sport? Mnoho lidí hlavně běhá. A dozvěděla jsem se šel v poslední době opravdu moderní běhání. Také atletika. Dokonce také jsem četla, že v poslední době se rozmáhá velice oblíbený maraton. Zkoušeli jste někdy běhat maraton? Já jsem tedy nikdy nezkoušela běhat maraton. Ani by mě to nenapadlo, ale moje kamarádka říkala, že se chystá právě na půlmaraton. Když mi kamarádka řekla, že se chystá na půlmaraton, tak jsem málem omdlela. Jak tohle kamarádka může zvládnout? Ona měla totiž několik kilogramů, navíc měla docela lehkou nadváhu.

A běháte rádi?

Sice ano, není tohle překážka, aby člověk se snažil běhat. Tohle je právě takové spíše obdivuhodné. Že člověk s mírnou nadváhou chce soutěžit v běhu. Že by chtěl také zkusit půlmaraton. Je to sice takové pěkné a odvážné, ale já bych tohle nezvládla. I když opravdu hodně aktivně jezdím na kole a na kolečkových bruslích a jsem štíhlá, tak samozřejmě na maraton ani na půl maraton bych si vůbec netroufla. Měla bych strach, že tam někde zkolabuji. A to s mými plícemi, kdy také kouřím cigarety, tak bych asi dlouhé běhání vůbec nezvládala. Myslím si, že bych nezvládla ani čtvrt maraton.

Zkoušela jsem také volejbal.

Já sotva uběhnu čtvrt kilometru. A potom už takhle dýchám zhluboka, že si myslím, že sebou seknu někde o zem. Proto jsem si řekla, že je nejlepší, když člověk dělá takový sport, který mu vyhovuje a u kterého vám není špatně. Protože když vám je špatně při sportování, tak je to potom opravdu hodně špatné. Zkuste třeba plavat anebo chodit do posilovny. Znám hodně lidí, co chodí do posilovny, protože se stydí běhat venku. A tak třeba jsou v posilovně a běhají na běžeckém pásu. Já musím říct, že běhání na běžeckém pásu v posilovně docela zábavné. Sice se tam také s nikým nepovídáte, protože nemáte na to energii, ale je to velice zábavné.