, Author


Baví vás jezdit autem, a zkoušeli jste si jízdu někde mimo silniční provoz, například na polní cestě nebo na ploše určené pro jízdu motokár? Už jste si osvojili alespoň základy řízení vozu, anebo jste již někdy řídili čtyřkolku v lesním průseku, a uchvátila vás rychlá jízda? Pak máte samozřejmě výhodu vůči ostatním žákům autoškoly v Praze, to ale neznamená, že jste mistři světa, a jste způsobilí řídit vozidlo v městském provozu. Teprve tam se ukáže, jak si dokážete poradit ve stresové situaci, kdy je hustý provoz, musíte sledovat veškerá dopravní značení a zároveň pružně reagovat na vzniklé situace.

auto z autoškoly

Hození do vody – praktické jízdy v autoškole v Praze bychom mohli přirovnat k hození neplavce do rybníka. Máte tu sice vedle sebe zkušeného instruktora, ale poradit si musíte sami. A přiznejme si, že jízda autem po Praze je pro začínajícího řidiče nesmírně náročná. Jenže výuka v tomto prostředí má i své výhody – Praha je totiž to nejtěžší, co lze žákům v autoškole nabídnout, a jestliže získáte řidičské oprávnění právě tam, budete v obrovské výhodě vůči každému, kdo absolvuje autoškolu v malém městě, kde tamní silnice dobře zná, a v podstatě tu nemá příležitost naučit se to, co v Praze.

automobilový provoz

Takový řidič se pak v pražském provozu, pokud někdy do Prahy pojede, snadno ztratí, a může tu zavinit i dopravní nehodu. Máte-li zájem, využijte výhod autoškoly v Praze k tomu, aby vás instruktor naučil i ty nejobtížnější manévry – jízdu v hustém provozu, za snížené viditelnosti, za deště či sněžení, a třeba i večer nebo v noci, takové cvičné jízdy se vám pak budou hodit v praktickém životě, a budete pak moci řídit i dodávku u některé z přepravních společností. Stát se řidičem z povolání se můžete i vy, jste-li v pořádku po zdravotní stránce, a jste-li způsobilí řídit vozidlo v běžném silničním provozu.