, Author


Kouření je nezdravé, to ví všichni. Jenže když už někdo začne kouřit, většinou se tohoto zlozvyku příliš snadno nezbaví. Mnoho kuřáků kouří celý život, a jen zlomek z nich se snaží s kouřením přestat úplně. Není to jednoduché, protože závislost na nikotinu, který je v tabáku obsažený, vzniká opravdu rychle. Kdo se snaží přestat, má několik možností – nejčastěji se o to lidé snaží pomocí snižování dávek nikotinu a také pomocí náhražek cigaret.

muž náplň

Jednorázová elektronická cigareta https://www.e-cigo.cz/jednorazove-e-cigarety/ může být nejen pomocník při přestávání s kouřením, ale může jít o dlouhodobou náhražku běžných cigaret. Proč vlastně nahrazovat klasické cigarety? Důvodů je více. Tím hlavním je že tabáková směs obsahuje daleko více škodlivin než elektronické cigarety, a právě proto se část vědců domnívá, že elektronické cigarety jsou méně škodlivé než ty klasické.

Další nespornou výhodou elektronických cigaret je fakt, že nezapáchají. I když produkují opravdu hustý dým, ani při častějším kouření jimi nenačichnete, zatímco u běžných cigaret stačí pouhý jeden kus, a každý z vás pozná že jste kouřili. U elektronické cigarety to tak není.

fialová cigareta

Elektronická cigareta je ideální pro každého, kdo chce kouřit méně škodlivé cigarety, pro lidi,kteří chtějí pozvolna s kouřením přestat, protože se dají koupit i náplně s nižším obsahem nikotinu, a také pro všechny, kteří chtějí zkusit něco nového. Jsou i kuřáci cigaret, kteří si občas dají jednorázovou elektronickou cigaretu, protože třeba nemají možnost si koupit krabičku svých oblíbených cigaret. Jednorázová je ideální náhrada za klasickou cigaretu, pokud si ji nedokážete odpustit.

Klasická elektronická cigareta funguje na vestavěnou baterii, která se dá vyměnit. Jednorázová má také zabudovanou baterii, ale po vykouření náplně už přestane fungovat a musí se vyhodit do speciálního kontejneru.